Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kimchikål

Kimchikål är ett magnifikt och aptitligt tillbehör som passar perfekt till fläskkarrén. Du gör en fantastisk dressing av sambal oelek, ingefära, vitlök och fisksås och låter de spröda kålbladen suga åt sig smakerna innan tillbehöret kan avnjutas.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kinakål grovt.
  2. Blanda sambal oelek, skalad och hackad vitlöksklyfta, riven ingefära, asiatisk fisksås och strösocker.
  3. Vänd kålen i sambaldressingen. Låt kålsalladen stå och "mogna" över natten.

Tips

Passar till fläskkarré, korv och kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kinakål
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 skalad och finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan