Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nudelsallad

Denna mumsiga nudelsallad är en given favorit på buffébordet! Din goda dressing och nudlar blandar du dagen innan så du på serveringsdagen bara behöver röra ner grönsaker och lägga upp på ett fint fat. Toppa med solrosfrön och låt dig väl smaka.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola dem kalla.
  2. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Blanda med salt och resten av ingredienserna till dressingen. Blanda nudlarna med dressingen.
  3. Strimla salladslöken. Skala morötterna, skär dem på snedden i mindre bitar. Koka morötterna i 1-2 minuter i lättsaltat vatten. Spola dem kalla. Kärna ur och strimla paprikorna. Skär pak soi/kinakål i bitar.
  4. 2-3 timmar före servering: Blanda nudlarna med grönsakerna och lägg på fat. Strö över pumpakärnorna eller solrosfröna.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: ersätt äggnudlar med risnudlar eller glutenfri pasta.
Gör äggfri: ersätt äggnudlar med äggfria nudlar eller pasta.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 250 g äggnudlar
  • 1 knippe salladslök (à ca 125 g)
  • 1 knippe morötter (à ca 500 g)
  • 2 röda paprikor
  • 300 g pak soi/ kinakål
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 1/3 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 dl färskpressad lime- eller citronjuice
  • 1 tsk sambal oelek
Garnering
  • 1 dl rostade pumpakärnor eller solrosfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?