Nudelsallad

13
0
Nudelsallad

Denna mumsiga nudelsallad är en given favorit på buffébordet! Din goda dressing och nudlar blandar du dagen innan så du på serveringsdagen bara behöver röra ner grönsaker och lägga upp på ett fint fat. Toppa med solrosfrön och låt dig väl smaka.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009

Nudelsallad

Ingredienser

10 portioner
250 g äggnudlar
1 knippe salladslök (à ca 125 g)
1 knippe morötter (à ca 500 g)
2 röda paprikor
300 g pak soi/ kinakål

Dressing

2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 1/3 dl rapsolja
2 msk honung
1 dl färskpressad lime- eller citronjuice
1 tsk sambal oelek

Garnering

1 dl rostade pumpakärnor eller solrosfrön

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: ersätt äggnudlar med risnudlar eller glutenfri pasta.
Gör äggfri: ersätt äggnudlar med äggfria nudlar eller pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer