Snabbkaka
Enkel och snabblagad kaka att servera som efterrätt eller som fika. Denna mumsiga snabbkaka gör du på ägg, socker, smör, mjöl och garnerar med bär som exempelvis vinbär eller hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1998
Ingredienser
10 st
2 ägg
2 1/2 dl socker
75 g smör eller margarin
2 1/2 dl vetemjöl
ca 3 dl färska bär t ex röda vinbär eller hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Hanna, har varit i ugnen i 45 minuter och fortfarande dallrar kakan. Hade djupfrysta hallon, kanske för mycket vätska i trots allt. Pirjo
Pirjo
2024-07-01Hällde på massa bär och den har nu vart inne i ugnen 45 min och fortfarande helt mjuk i mitten... Tiden stämmer inte alls. Vet inte om det är bären som gjort det men absolut inte tillräckligt med en halvtimme i alla fall
Hanna
2024-04-03”Snabbkaka” Också ”grädda i ugnen i 30 min” Hahah
Louise
2023-08-08