Kolapaj med röda bär

57
5
Kolapaj med röda bär

Vilken avslutning på nyårsfesten med denna underbart spröda kolapaj. Den söta kolan får en fantastisk smakbrytning av röda syrliga bär. Servera pajen med vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Kolapaj med röda bär

Ingredienser

16 bitar
125 g
smör
1 dl
havregryn
3 dl
vetemjöl
2 msk
vatten
3 - 3 1/2 dl
röda bär (t.ex. lingon, vinbär, hallon)

Kola

2 dl
grädde
2 dl
ljus sirap
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker
100 g
smör
-
vaniljglass till servering

För alla

Innehåller gluten. Äggfri, under förutsättning att man väljer äggfri glass.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green. Bjud med mjölkfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Anneli

2018-11-20

Ska kolasmeten röras under kokningen?

Redaktionen ICAse

2018-11-22

Hej Anneli! Absolut, man måste röra annars kommer den fastna i botten. Hälsningar Michelle

Anna

2008-12-14

En av de godaste pajerna jag ätit. Eftersom vi har mjölk- och äggprotein allergi i vår familj, lagade jag pajen med mjölkfritt margarin och Oatley gräddersättning. Serverade Tofulain glass till. Hade tidigare blivit bjuden på denna underbara paj av en kollega och de smakade precis lika gott båda pajerna, även om den andra var helt mjölkfri. Blandade 1 tsk kakao i kolasmeten, jättegott det också.

Carina

2008-01-13

Mycket god paj. Skalet snyggt med hög kant, det har jag inte lyckats med tidigare. Anvönde temometer och kolan blev perfekt. Succé på nyårsafton.

Testa liknande recept