Kolapaj med röda bär

Vilken avslutning på nyårsfesten med denna underbart spröda kolapaj. Den söta kolan får en fantastisk smakbrytning av röda syrliga bär. Servera pajen med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Ingredienser
16 bitar
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
3 - 3 1/2 dl röda bär (t.ex. lingon, vinbär, hallon)
Kola
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
vaniljglass till servering
Gör så här
00:30:00
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska kolasmeten röras under kokningen?
Anneli
2018-11-20Hej Anneli! Absolut, man måste röra annars kommer den fastna i botten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-22En av de godaste pajerna jag ätit. Eftersom vi har mjölk- och äggprotein allergi i vår familj, lagade jag pajen med mjölkfritt margarin och Oatley gräddersättning. Serverade Tofulain glass till. Hade tidigare blivit bjuden på denna underbara paj av en kollega och de smakade precis lika gott båda pajerna, även om den andra var helt mjölkfri. Blandade 1 tsk kakao i kolasmeten, jättegott det också.
Anna
2008-12-14Mycket god paj. Skalet snyggt med hög kant, det har jag inte lyckats med tidigare. Anvönde temometer och kolan blev perfekt. Succé på nyårsafton.
Carina
2008-01-13