Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

51
9
Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite smetana och nygräddade baguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020

Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner
1
röd paprika
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
bakpotatisar (à ca 300 g)
2
morötter
ca 500 g
blandfärs
1 msk
olja
1 tsk
hel kummin
1 msk
paprikapulver
2 msk
tomatpuré
2
köttbuljongtärningar
5 dl
vatten
390 g
krossade tomater
2
lagerblad
-
salt
-
peppar
1
förp bake off baguette (à 300 g)
2 dl
smetana
1
vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

51

Kommentarer

Jenny

2021-03-17

Mycket god soppa. Enkel att göra

Christina

2021-01-25

”Det här är nog den godaste soppan jag nånsin ätit”, sa mannen. Tog 1 lagerblad, ingen kummin men chili (pulver och hackad) istället. Och så blev det vanlig fast potatis istället för bakpotatis.

Mona irene

2021-01-21

Jättegott, enkelt att tillaga . Jag hade ingen kummin utan tog tomatkross med basilika i .

Näringsvärde per portion

Energi 3542 KJ / 843 kCal
Fett 42 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 78 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept