Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm
Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite vitlökskräm och nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2024
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar (à ca 300 g eller motsvarande mängd potatis)
2 morötter
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 tsk hel kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 lagerblad
salt
peppar
1 förp bake off baguette (à 300 g) (eller annat bröd)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 749 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater79 g
Protein36 g
Kommentarer
Jättegod vardagsvariant på gulasch men kräver längre koktid än 15min för att grönsakerna ska bli mjuka.
Pernilla
2024-02-04Jättegott! Tog en halv matsked spiskummin istället för hel kummin
Johanna
2024-02-01Gott och enkelt att göra. Potatisen behövde mer tid, trots ganska små bitar.
Karin
2024-02-01