UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm

Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite smetana och nygräddade baguetter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i tärningar. Mortla kumminen.
  3. Stek färsen i oljan i en stor kastrull tillsammans med kummin och paprikapulver. Rör ner paprika, lök, vitlök och tomatpuré och låt det steka med en stund.
  4. Tillsätt smulade buljongtärningar, vatten och krossade tomater, krydda med lagerblad, salt och peppar. Vänd ner potatis och morötter. Låt gulaschen koka ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  5. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Pressa vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera gulaschen med smetana och bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 bakpotatisar (à ca 300 g)
  • 2 morötter
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 390 g krossade tomater
  • 2 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • 1 förp bake off baguette (à 300 g)
  • 2 dl smetana
  • 1 vitlöksklyfta

Näringsvärde
Per portion

Energi 3542 kJ / 843 kCal