Köttfärsgulasch med baguette och vitlökskräm
Samla familjen och låt er värmas av denna gulasch! Blandfärs, paprika, morötter och potatis kokas samman med smaker från kummin och paprikapulver, och denna mustiga soppa får ännu mer smak av lagerbladen. Ät ihop med lite vitlökskräm och nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2024
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 röd eller gul lök
1 vitlöksklyfta
2 bakpotatisar (à ca 300 g eller motsvarande mängd potatis)
2 morötter
ca 500 g blandfärs eller hushållsfärs (ärt- och nötfärs)
1 msk olja
1 tsk hel kummin
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
5 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 lagerblad
salt
peppar
1 förp bake off baguette (à 300 g) (eller annat bröd)
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 749 kCal
Fett31 g
Salt3.5 g
Kolhydrater79 g
Protein36 g
Kommentarer
Fem⭐️ supergod soppa m mumsiga tillbehör, hoppas att få se den igen i matkassen! Följde tipsen o kryddade extra av bla spiskummin o buljongtärning. Det stämde även att potatisen behövde mer tid än 15 min
Louise
2024-04-27Supergott
Carina
2024-04-24Gun Gott
Gun
2024-04-22