Snabbgravad lax med pressgurka

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
0
Snabbgravad lax med pressgurka

Här möts salt, sött och syrligt i en laxrätt som passar till festbuffé och julbord. Laxfilébitar gravas i socker, salt och citron medan du låter tunnskivad gurka pressmarinera i salt, socker, ättika och peppar. En halvtimme räcker! Servera med crème fraiche.

Snabbgravad lax med pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
1/2 krm vitpeppar

Lax

1/2 citron
1 msk strösocker
1/2 msk salt
300 g skinnfri laxfilé
2 msk hackad dill

Till servering

crème fraiche dill, havssalt & citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 268 kCal
Fett16.8 g
Kolhydrater8.5 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättgravad grillad lax med dillpesto
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga