Snabbgravad lax med pressgurka

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
0
Snabbgravad lax med pressgurka

Här möts salt, sött och syrligt i en laxrätt som passar till festbuffé och julbord. Laxfilébitar gravas i socker, salt och citron medan du låter tunnskivad gurka pressmarinera i salt, socker, ättika och peppar. En halvtimme räcker! Servera med crème fraiche.

Snabbgravad lax med pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1/2   gurka
1/2 tsk  salt
1 msk  ättiksprit (12%)
1 msk  strösocker
1/2 krm  vitpeppar

Lax

1/2   citron
1 msk  strösocker
1/2 msk  salt
300 g  skinnfri laxfilé
2 msk  hackad dill

Till servering

crème fraiche dill, havssalt & citron

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med finhackad dill och lite rivet ctironskal.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med finhackad dill och rivet citronskal..

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 268 kCal
Fett16.8 g
Kolhydrater8.5 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

Klargravad strömming
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kummingravad lax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk gravad lax av morot
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravlax med pepparrotssås
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga