Snabbgravad lax med pressgurka

Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Snabbgravad lax med pressgurka

Här möts salt, sött och syrligt i en laxrätt som passar till festbuffé och julbord. Laxfilébitar gravas i socker, salt och citron medan du låter tunnskivad gurka pressmarinera i salt, socker, ättika och peppar. En halvtimme räcker! Servera med crème fraiche.

Snabbgravad lax med pressgurka

Ingredienser

4 portioner

Pressgurka

1/2 gurka
1/2 tsk salt
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
1/2 krm vitpeppar

Lax

1/2 citron
1 msk strösocker
1/2 msk salt
300 g skinnfri laxfilé
2 msk hackad dill

Till servering

crème fraiche dill, havssalt & citron

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1120 KJ / 268 kCal
Fett16.8 g
Kolhydrater8.5 g
Protein16.1 g

Testa liknande recept

  • Klargravad strömming
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk rödbetsgravad lax
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravad lax med pepparrot
    Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk gravad lax av morot
    Betyg 3.9 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kummingravad lax
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gravlax med pepparrotssås
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad