Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Romanesco, mortlade fänkålsfrön, gurka och rostad fänkål på ett lager av crème fraiche toppat med färsk dill. Den här krispiga salladen passar lika bra på buffébordet som till en lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ingredienser
4-6 portioner
2 fänkål
1 romanesco eller blomkål (1 kålhuvud motsvarar ca 1 kg)
1 gurka
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 dl crème fraiche
1 dl färsk dill
flingsalt
olivolja
Gör så här
00:15:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi963 KJ / 229 kCal
Fett17 g
Salt0.94 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g
Kommentar
Jättegott! Var tveksam till att steka gurka men det blev super! Kommer absolut göra igen.
Maja
2024-12-28