Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

2
0
Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Romanesco, mortlade fänkålsfrön, gurka och rostad fänkål på ett lager av crème fraiche toppat med färsk dill. Den här krispiga salladen passar lika bra på buffébordet som till en lättare lunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Ingredienser

4-6
2
fänkål
1
romanesco eller blomkål (1 kålhuvud motsvarar ca 1 kg)
1
gurka
1 tsk
mortlade fänkålsfrön
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
finrivet citronskal
2 dl
crème fraiche
1 dl
färsk dill
-
flingsalt
-
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 963 KJ / 229 kCal
Fett 17 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 9 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept