Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Romanesco, mortlade fänkålsfrön, gurka och rostad fänkål på ett lager av crème fraiche toppat med färsk dill. Den här krispiga salladen passar lika bra på buffébordet som till en lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Ingredienser

4-6 portioner
2   fänkål
1   romanesco eller blomkål (1 kålhuvud motsvarar ca 1 kg)
1   gurka
1 tsk  mortlade fänkålsfrön
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  finrivet citronskal
2 dl  crème fraiche
1 dl  färsk dill
flingsalt
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi963 KJ / 229 kCal
Fett17 g
Salt0.94 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Fänkål och betor i ugn
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsrubb
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skaldjursfond
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga