Snabbgravad fläder- och citronlax med dillmajonnäs

Ta genvägen till saftigt gravad lax med snabbgravning. Fyra timmar i en ”gravningsmarinad” på flädersaft, citronskal, salt och socker är allt som krävs! Kombinera gärna den fläder- och citronsmakande gravlaxen med en örtig dillmajo, sparris och en klick löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1824 KJ / 435 kCal
Fett34 g
Salt6.24 g
Kolhydrater10 g
Protein23 g
Kommentarer
Så himla god! Men, vad skulle ni säga hållbarheten i kylskåp är för denna?
Elin
2025-06-24Hej Elin! Om du torkar av gravlagen efter 4 timmar så håller den ca 2 dagar i kylskåpet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-06-25OBS! Rätt salt är väl viktigt! Går det att använda Seltin? Jodhaltigt salt?
Gunnel
2024-03-08Hej Gunnel! Här menar vi vanligt salt, med eller utan jod spelar ingen roll i detta receptet. Vi rekommenderar inte seltin då mängden inte kommer att stämma. Hälsningar Niclas.
ICA-köket
2024-03-11Ska pröva receptet men kan man inte använda gravlaxsås till laxen?
Gunnel
2016-02-19