Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Snabbglass

Ett snabblagat och utsökt recept på hemgjord hallonglass. Du gör den krämiga glassen av hallon, florsocker, kardemumma, Oatly iMat och mynta. Garnera med hallon och servera till efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa frysta hallon, florsocker, kardemumma och Oatly iMat.
  2. Servera den krämiga glassen i glas, gärna med hallon och lite mynta.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 1/2 dl Oatly iMat
  • mynta och hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer