Snabbglass

10
0
Snabbglass

Ett snabblagat och utsökt recept på hemgjord hallonglass. Du gör den krämiga glassen av hallon, florsocker, kardemumma, Oatly iMat och mynta. Garnera med hallon och servera till efterrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Snabbglass

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta hallon
1 dl florsocker
1 tsk malen kardemumma
2 1/2 dl Oatly iMat
mynta och hallon till garnering

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer