Snabb hallonsorbet med mynta
Om du har lite mindre tid på dig att förbereda desserten så är det här receptet på snabb hallonsorbet med mynta perfekt för dig. Du får en riktigt smarrig och snygg efterrätt och det går dessutom snabbt och lätt!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta hallon
4/5 dl florsocker
1/2 dl grovhackad mynta
4/5 dl ananasjuice
1/2 msk färskpressad limejuice
chokladfingrar
mynta och frysta/färska hallon till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör bjuds.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Tips
Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock.
När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen.
Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in.
Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer