Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Snabb hallonsorbet med mynta

Om du har lite mindre tid på dig att förbereda desserten så är det här receptet på snabb hallonsorbet med mynta perfekt för dig. Du får en riktigt smarrig och snygg efterrätt och det går dessutom snabbt och lätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg hallonen i en mixer med florsockret och myntan. Häll på ananas- och limejuice. Mixa hastigt till en halvgrov sorbetliknande konsistens. Skaka gärna mixern lite under beredningen för att underlätta att mixa sönder allt. Kan läggas i frysen en stund för att få en fastare konsistens.
  2. Skeda upp i dessertglas. Garnera med färsk mynta och tinade eller färska hallon. Servera med chokladfingrar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör bjuds.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta hallon
  • 0,8 dl florsocker
  • 1/2 dl grovhackad mynta
  • 0,8 dl ananasjuice
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • chokladfingrar
  • mynta och frysta/färska hallon till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer