Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Karamellglass med limehallon

Söt och syrlig glass som du tillagar från vaniljvisp, messmör, hallon och lime. Denna goda karamellglass med limehallon kommer garanterat att uppskattas av dina gäster.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 1. Vispa vaniljvispet med en elvisp. Rör ut messmöret med lite av det vispade vaniljvispet samt vaniljsockret. Blanda försiktigt i resten av vaniljvispet.
 2. Lägg en bit plastfolie i en fyrkantig form, ca 12x15 cm (för 6 port). Plastfolien ska gå upp på kanterna. Bre ut glassmeten i formen och ställ in i frysen. Låt glassen frysa i minst 5 timmar, gärna längre. 
 3. Låt hallonen tina i mikron så att de blir lite varma.
 4. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint på ett rivjärn eller med ett ciseleringsjärn utan att få med det vita. Blanda limeskal och strösocker.
 5. Lyft upp plastfolien med glassen. Skär glassen i tårtbitar (frys in om det blir över). Sätt glassen på högkant på assietter. Servera omgående med hallon och sockrade limeskal.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri glass eller sorbet.
Gör mjölkfri:använd mjölkfri glass och uteslut messmöret.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
 • 1 paket vaniljvisp (à 2 1/2 dl)
 • 5 msk gammaldags eller vanligt messmör
 • 1 tsk äkta vaniljsocker
 • 1 paket frysta hallon (à 200 g)
 • 2 lime
 • 1 msk strösocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer