Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN | Medel

Kaffe- och vaniljparfait

En frusen parfait med kaffe, färskost och vanilj som förbereds minst tre timmar innan gästerna kommer. Toppa med den fräscha hallonsåsen som kompletterar sötman i parfaiten. Denna dessert passar lika bra året om men är underbart sval till sommarens alla fester.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa ur vaniljstångens frön i sockret, tillsätt äggvitorna och vispa till en maräng.
  2. Blanda färskost med kaffet och tillsätt grädden och marängen. 
  3. Spritsa i glas och frys i ca tre timmar. 
  4. Sås: Koka hallon och socker och låt svalna. Arrangera i glaset och servera.

Recept och bild från Gevalia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl socker
  • 3 äggvitor
  • 2 dl färskost
  • 1 enkel espresso
  • 2 dl lättvispad grädde
Hallonsås
  • 400 g hallon
  • 150 g socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2516 kJ / 602 kCal