Snabba vanilj- och bärbullar

Baka härliga sommarbullar! Dessa snabba bullar med smak av vanilj och bär görs i en långpanna, då blir de extra saftiga. Välj dina favoritbär, som till exempel blåbär och hallon, som blir till en fyllning tillsammans med smör och socker.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Ingredienser
ca 16 portioner
Deg
8 dl vetemjöl (8 dl vetemjöl motsvarar ca 480 g)
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 krm salt
150 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl mjölk (3%)
ägg (till pensling)
Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 - 4 dl färska bär (gärna hallon och blåbär)
Kristyr
1 dl florsocker
3 - 4 msk kallt vatten
Dekorering
1/2 tsk florsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1379 KJ / 330 kCal
Fett17 g
Salt0.53 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
7 stIngredienslistan verkar ha försvunnit
Emmy
Alldeles för lång gräddningstid! Blev hårda.
Anneli
Fel 10 min skulle det vara
Anders
Hej Anders! Hade du kanske varmluft för att bullarna gräddades så fort? Vi har gjort receptet för 225°C under- och övervärme. Hoppas att bullarna blev goda i alla fall! 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Gröddningstiden totalt fel klara efter högst 19 minuter
Anders
Enkelt, snabbt och gott! Enklare än vad det ser ut. Perfekt sommarfikabröd! 🍓👌
Christian
Kan man använda frysta bär som man tinat innan?
Sara
Hej Sara! Ja, det kan du göra. Häll ut all vätska och tillsätt lite (ca 1 tsk för 3-4 dl bär) potatismjöl i bären så blir inte fyllningen vattnig. Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
Fantastiskt goda!!! Vuxna som barn älskade dem, enkla att göra!
Elisabeth