Här är ett recept på sötsyrliga apelsinscones med katrinplommon. Sconesen blir saftiga och smakrika och är ljuvliga att äta som de är eller till en lyxig och uppskattad frukost till helgen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och använd soja-, ris- eller havrebaserad mjölkersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favorit. Jag tar 150g mörkt choklad (plommon + choklad =❤️) i degen också.
Lyssa
2023-01-01Väldigt konstigt recept. Jag gjorde som det Stod men den blev jätteblöt, som en kladdkakesmet i konsistensen. Så jag fortsatte blanda i mer mjöl och försökte baka ut den men det bar bara kladd. Tillslut la jag bara upp några klumpar på en plåt o in i ungnen.reslutatet blev då okej! Så rekommendation är att ta mindre mjölk, typ hälften o lite mer mjöl!
Britta
2019-02-24Hej Britta! Nu har vi provlagat detta igen och gjort en del justeringar. Så nu ska det bli toppenscones! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-05-28