Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Apelsinscones med katrinplommon

Här är ett recept på sötsyrliga apelsinscones med katrinplommon. Sconesen blir saftiga och smakrika och är ljuvliga att äta som de är eller till en lyxig och uppskattad frukost till helgen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker, apelsinskal och salt i en skål eller i en matberedare.
  3. Lägg i smöret, lite i taget, och nyp ihop eller kör i matberedare till en smulig deg.
  4. Tillsätt mjölken lite i taget och kör till en smidig deg. Blanda försiktigt i plommonen.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en 2 cm tjock rektangulär platta.
  6. Dela degen i 6 kvadrater (för 12 st) och dela kvadraterna diagonalt till 12 trianglar.
  7. Lägg trianglarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med lite mjölk.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
  9. Rör ihop glasyren och ringla över.

För alla

Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och använd soja-, ris- eller havrebaserad mjölkersättning.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk florsocker
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 krm salt
  • 50 g kallt smör i tärningar
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl hackade katrinplommon
  • mjölk till pensling
Glasyr
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk färskpressad apelsinjuice
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer