Bärtartelett med mascarpone | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bärtartelett med mascarpone

En vacker och enkel efterrätt. Du kan servera bärtartelett med mascarpone vid både festligare tillfällen eller som fika till kaffet. Tarteletterna smakar ljuvligt och den krämiga mascarponen blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser med smör i en matberedare. Arbeta så att allt blandas väl. Tillsätt äggulorna. Om degen känns torr, tillsätt lite vatten.
  3. Tryck ut degen i en pajform eller i 4 smörade formar (för 4 port) och grädda i ugnen i ca 12 minuter.
  4. Blanda mascarpone med vaniljsocker.
  5. Lossa tartelettskalen från formarna och lägg mascarponekrämen i skalen. Dekorera med bär.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Gör små tarteletter i portionsformar eller en stor i en vanlig pajform. I pajform räcker den till 8-10 bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 3/4 dl maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 ask mascarpone (à 250 g)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl blandade bär
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden