Vaniljbullar med bär

10
0
Vaniljbullar med bär

Baka sommarens godaste bullar med nyplockade bär som hallon, blåbär eller röda vinbär. För att lyxa till det ytterligare har vi fyllt vaniljbullarna med smörkräm. Gör en stor laddning - dessa kommer gå åt fort!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Vaniljbullar med bär

Ingredienser

40-50 st
175 g
rumsvarmt smör
50 g
färsk jäst
5 dl
rumsvarm mjölk (3%)
2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
14 dl
vetemjöl (14 dl motsvarar 840 g) + extra till utbakning
3 dl
färska bär (t ex hallon eller blåbär)
-
uppvispat ägg (till pensling)
-
florsocker

Smörkräm

200 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
vaniljpulver

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget eller pensla med mjölk/fil alt laktos/mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 790 KJ / 189 kCal
Fett 9 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 25 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept