Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vaniljbullar med bär

Baka sommarens godaste bullar med nyplockade bär som hallon, blåbär eller röda vinbär. För att lyxa till det ytterligare har vi fyllt vaniljbullarna med smörkräm. Gör en stor laddning - dessa kommer gå åt fort!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40-50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i tärningar. Smula jästen i en bunke och rör ihop med mjölken.
  2. Tillsätt smör, socker, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin med degkrok på medelhastighet eller 20 minuter för hand.
  3. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme eller till ungefär dubbel storlek.
  4. Smörkräm: Vispa smör, socker och vaniljpulver smidigt.
  5. Dela degen i 2 delar, kavla ut till 2 rektanglar (för 40-50 st), ca 20 x 50 cm, på lätt mjölkat bakbord. Bred på smörkrämen. Lägg en rad med bär 2 cm in från kanten längs med långsidan. Rulla ihop till en fast rulle.
  6. Skär rullen i 3-4 cm tjocka bitar. Lägg bitarna i bullformar på en plåt.
  7. Låt jäsa ca 30 minuter eller ungefär till dubbel storlek.
  8. Sätt ugnen på 225°C.
  9. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. Pudra över florsocker vid servering.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget eller pensla med mjölk/fil alt laktos/mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 40-50 st
  • 175 g rumsvarmt smör
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl rumsvarm mjölk (3%)
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl (14 dl motsvarar 840 g) + extra till utbakning
  • 3 dl färska bär (t ex hallon eller blåbär)
  • uppvispat ägg (till pensling)
  • florsocker
Smörkräm
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 790 kJ / 189 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept