Snabba kycklingpastan
Snabb kycklingpasta innehåller hemlagad tomatbas, kycklingfilé och fänkål som får lite extra sting av kajennpepparen. Du kan variera mellan att tillsätta vitt matlagningsvin eller hönsbuljong tillsammans med matlagningsgrädden. Servera med pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats fryst, tinad tomatbas (se länk under steg 5)
500 g pasta (gärna pappardelle eller tagliatelle)
1 fänkål
ca 400 g kycklingfilé
1 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
2 tsk oregano
1 krm kajennpeppar
1 dl matlagningsgrädde
smör eller olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här var enormt gott! Och lättlagat också! Till och med vår lilla tjej på snart två år åt upp en hel portion(!)
Camilla
2009-02-23Riktigt gott.. var tveksam till fänkålen.men alla åt med god aptit. 2 vuxna och 2 barn (4 och 6år). Snabb vardagsmat som rekommenderas, då man ändå "besvärat" sig att göra den enkla tomatbasen.
Kim
2008-01-23