Snabba kycklingpastan
Snabb kycklingpasta innehåller hemlagad tomatbas, kycklingfilé och fänkål som får lite extra sting av kajennpepparen. Du kan variera mellan att tillsätta vitt matlagningsvin eller hönsbuljong tillsammans med matlagningsgrädden. Servera med pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 sats fryst, tinad tomatbas (se länk under steg 5)
500 g pasta (gärna pappardelle eller tagliatelle)
1 fänkål
ca 400 g kycklingfilé
1 dl vitt matlagningsvin eller hönsbuljong
2 tsk oregano
1 krm kajennpeppar
1 dl matlagningsgrädde
smör eller olja
1 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Gör glutenfri: välj specialpasta utan gluten.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet om hönsbuljong används. Byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från t ex Oatly eller Go Green. Använd enbart olja i stället för smör. Byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg och kontrollera innehållet om hönsbuljong används. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här var enormt gott! Och lättlagat också! Till och med vår lilla tjej på snart två år åt upp en hel portion(!)
Camilla
2009-02-23Riktigt gott.. var tveksam till fänkålen.men alla åt med god aptit. 2 vuxna och 2 barn (4 och 6år). Snabb vardagsmat som rekommenderas, då man ändå "besvärat" sig att göra den enkla tomatbasen.
Kim
2008-01-23