Snabba kycklinggrytan

Grädde och tomatpuré gör denna krämiga och snabba kycklinggryta. Toppa med persilja. Fräscht, gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller kokt potatis
1 purjolök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1/2 kycklingbuljongtärning (eller 1/2 msk kycklingfond)
salt
peppar
20 g persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 519 kCal
Fett13 g
Salt1.34 g
Kolhydrater55 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej. Som en Kyckling Stroganoff. Funkar nog lika bra med pasta. Ska nog slänga i mer kryddor nästa gång.
Peter
2025-03-16Wow så den är så gott
Ibrahim
2024-10-18Håller med Amanda, lite som stroganoff men med kyckling, hyfsad vardagsrätt.
Åsa
2024-05-12