Snabba kycklinggrytan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Snabba kycklinggrytan

Grädde och tomatpuré gör denna krämiga och snabba kycklinggryta. Toppa med persilja. Fräscht, gott och enkelt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär purjolöken i bitar.
  3. Stek kycklingen och purjon i oljan tills de får färg. Rör i resten av ingredienserna och låt det koka upp och koka någon minut. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den.
  4. Servera grytan med riset och gärna en sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 purjolök
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller 1/2 msk kycklingfond)
  • salt och peppar
  • 20 g persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2172 kJ / 519 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept