Snabba kycklinggrytan
Grädde och tomatpuré gör denna krämiga och snabba kycklinggryta. Toppa med persilja. Fräscht, gott och enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller kokt potatis
1 purjolök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1/2 kycklingbuljongtärning (eller 1/2 msk kycklingfond)
salt och peppar
20 g persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2172 KJ / 519 kCal
Fett13 g
Salt1.34 g
Kolhydrater55 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Amanda, lite som stroganoff men med kyckling, hyfsad vardagsrätt.
Åsa
2024-05-12Smakade lite mycket stroganoff, men det motverkade vi med 2 tsk sambal oelek. Gjorde egna klyftpotatis istället för kokt potatis. Blev fantastiskt gott ihop.
Jessica
2024-01-19Dijonsenap istället för vanlig senap och chili. Jag tar också en hel buljong och bytte ut kycklingfiléer mot kycklinglår.
Marcus
2023-01-11