Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba gulaschen

Gulasch går att göra på två sätt, den långa varianten eller den snabba. I detta recept gör vi det sistnämnda. Smakerna som gör grunden är kummin, vitlök, tomatpuré och paprika och dessa är typiska för gulaschsoppan. Köttet har ersatts med blandfärs och det ger soppan en mer matig touch. Toppa med persilja!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  3. Bryn den gula löken och paprikan i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills grönsakerna börjar få färg.
  4. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.
  5. Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan.
  7. Servera gulaschen med riset och strö på persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Klimatanpassa

Genom att byta blandfärs mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 68 %. Det är även gott med en vegetarisk färs vilket minskar klimatpåverkan med 76 % samtidigt som du får en mer hälsosam måltid.
Väljer du att byta riset mot bulgur eller matvete minskar du klimatpåverkan med ytterligare 11 %.

Tips

Smaka gärna av gulaschen med cayennepeppar för lite vuxensmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula paprikor
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g finkrossade tomater
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • ca 500 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2186 kJ / 552 kCal