Snabba gulaschen

378
4
Snabba gulaschen

Gulasch går att göra på två sätt, den långa varianten eller den snabba. I detta recept gör vi det sistnämnda. Smakerna som gör grunden är kummin, vitlök, tomatpuré och paprika och dessa är typiska för gulaschsoppan. Köttet har ersatts med blandfärs och det ger soppan en mer matig touch. Toppa med persilja!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Snabba gulaschen

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
ca 500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Klimatanpassa

Genom att byta blandfärs mot kycklingfärs minskar du klimatpåverkan med 68 %. Det är även gott med en vegetarisk färs vilket minskar klimatpåverkan med 76 % samtidigt som du får en mer hälsosam måltid.
Väljer du att byta riset mot bulgur eller matvete minskar du klimatpåverkan med ytterligare 11 %.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av gulaschen med cayennepeppar för lite vuxensmak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

378

Kommentarer

Amanda

2020-10-07

Använde karré som vi skar i bitar och lät koka i 1.5 timme ungefär. Svingott!

Redaktionen

2017-10-09

Hej Patrik! Kul att du gillar våra härliga recept! Vi har tagit bort vissa funktioner som browsern själv kan erbjuda. Då blir det mer plats för receptet och spara recept, inköpslistor mm. Hälsningar Michelle

Patrik

2017-10-05

Härliga recept varför har ni inte så att man kan skriva ut recepten direkt från sidan ICA??????????

Näringsvärde per portion

Energi 2186 KJ / 552 kCal
Fett 20 g
Salt 345 g
Kolhydrater 53 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden