Snabba gulaschen
Gulasch går att göra på två sätt, den långa varianten eller den snabba. I detta recept gör vi det sistnämnda. Smakerna som gör grunden är kummin, vitlök, tomatpuré och paprika och dessa är typiska för gulaschsoppan. Köttet har ersatts med blandfärs och det ger soppan en mer matig touch. Toppa med persilja!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
1 tsk hel kummin
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
ca 500 g blandfärs
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 552 kCal
Fett20 g
Salt3.45 g
Kolhydrater53 g
Protein31 g
Kommentarer
En utav favoriträtterna här hemma! Både hos vuxna och barn!
Christin
2024-04-10Använde karré som vi skar i bitar och lät koka i 1.5 timme ungefär. Svingott!
Amanda
2020-10-07Hej Patrik! Kul att du gillar våra härliga recept! Vi har tagit bort vissa funktioner som browsern själv kan erbjuda. Då blir det mer plats för receptet och spara recept, inköpslistor mm. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-09