Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Aptitliga färsrutor med underbar fyllning av kapris, dijonsenap, fetaost och timjan. Känn doften av Medelhavet när du tillagar dessa delikata färsrutor. Servera med en ljummen pastasallad och njut.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knåda ihop färsen och lägg den mellan 2 stora bitar plastfolie. Platta ut färsen till en stor, tunn fyrkant (ca 30 x 25 cm). Ta bort plasten, dela färsen i 4 lika bitar (för 4 port).
  2. Skala och finhacka löken. Bre senap på varje färsbit, men lämna 1 cm runtom. Fördela lök, kapris och grovriven eller smulad fetaost ovanpå senapen. Strö över timjan.
  3. Vik ihop varje färsruta och tryck till kanterna, så att inte fyllningen läcker ut under stekningen. Krydda med peppar.
  4. Stek färsrutorna i smör 2-3 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt.
  5. Häll på soja och vatten, vin eller grädde mot slutet och låt biffarna småkoka i skyn någon minut.
  6. Servera färsrutorna med skyn och gärna en ljummen pastasallad med körsbärstomater, oliver och färsk basilika.

För alla

Fri från gluten och ägg om lämplig pasta bjuds till men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 mån, stek i laktosfritt matfett och använd vin eller vatten till skyn.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2010.

Tips

Vill du ha en vegetarisk chili kan du ersätta köttfärsen med quornfärs eller ytterligare en burk valfria bönor. Olika sorters bönor ger en både vacker och god chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk kapris
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
  • smör
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?