Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
5
Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Aptitliga färsrutor med underbar fyllning av kapris, dijonsenap, fetaost och timjan. Känn doften av Medelhavet när du tillagar dessa delikata färsrutor. Servera med en ljummen pastasallad och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Ingredienser

4 portioner
400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Ett ägg i köttfärsen hade gjort det lättare att få biffarna att hålla ihop. Ska prova det nästa gång.

Kerstin

2011-03-06

Varför krångla till det hela. Rör ihop allt i köttfärsen och stek biffar. Man slipper problemet att fyllningen rinner ut. Går bra att steka i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter om man gör biffarna på 1 deciliter var. Mycket enklare och inget os-

Ann-chatrine

2010-01-16

Maria Dahlberg: Ny vardagsfavorit! Fyllningen rann ut lite, och så var det lite snålt med sås. Hade därför i extra matlagningsgrädde som färsen fick småputtra i ca 20 minuter. Bjöd med ljummen matvete, tomat, avokado, rucola och solrosfrön. Nästa gång gör jag potatismos till! Betyg 4,3

Redaktionen

2010-01-14

Testa liknande recept

Kalvfärsbiffar med rostad pumpa och fetaoströra
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsbiffar från Väddö gårdsmejeri
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plockiga fetabiffar
Betyg 2.9 av 5.
148 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Fetaostbiffar med mangosås och bönor
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga