Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Aptitliga färsrutor med underbar fyllning av kapris, dijonsenap, fetaost och timjan. Känn doften av Medelhavet när du tillagar dessa delikata färsrutor. Servera med en ljummen pastasallad och njut.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Snabba färsrutor med medelhavsfyllning

Ingredienser

4 portioner
400 g kalv-, nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök
2 msk dijonsenap
2 msk kapris
100 g fetaost
1 tsk timjan
2 msk japansk soja
1 dl vatten, vitt vin eller matlagningsgrädde
smör
svartpeppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Jättegott! Ett ägg i köttfärsen hade gjort det lättare att få biffarna att hålla ihop. Ska prova det nästa gång.

    Kerstin

  • Varför krångla till det hela. Rör ihop allt i köttfärsen och stek biffar. Man slipper problemet att fyllningen rinner ut. Går bra att steka i ugn på 225 grader i cirka 15 minuter om man gör biffarna på 1 deciliter var. Mycket enklare och inget os-

    Ann-chatrine

  • Carin Cassborg: Var svårt att få ihop färsrutorna utan att fyllningen rann ut. Använde saltad kapris från sommarens semester i Toscana, gott! Gång två ökade jag mängden färs och fyllde den med fetaost, svarta oliver, vitlök, peperoni och soltorkade tomater. La på en halv skiva rökt skinka och ett stort basilikablad på varje färsplatta. Hade en bulgursallad med körsbärstomater, svarta oliver, lök och vitlök till, gick bättre till skyn. Betyg 4,4

    Ica-köket

  • Tomas Henderup: En höjdare, mer fest än vardag! Kul idé att banka ut färsen med hjälp av plastfolie, sätter fart på kreativiteten. Varför inte överraska med färshjärtan? Barnen gillade inte fyllningen, så andra gången fi ck de bara nötfärs och cheddarost medan vi vuxna la till soltorkade tomater till det ursprungliga receptet. Åt en stor tomatsallad till. Betyg 4,3

    Ica-köket

  • Maria Dahlberg: Ny vardagsfavorit! Fyllningen rann ut lite, och så var det lite snålt med sås. Hade därför i extra matlagningsgrädde som färsen fick småputtra i ca 20 minuter. Bjöd med ljummen matvete, tomat, avokado, rucola och solrosfrön. Nästa gång gör jag potatismos till! Betyg 4,3

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Kalvråbiff med friterad färskpotatis
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plockiga fetabiffar
    Betyg 2.9 av 5.148 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaostbiffar med mangosås och bönor
    Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad