Fudgegranar
Att fudgegranar skulle bli en självklarhet vid adventsfikat visste du inte innan du testat detta recept! Granen blir härligt mjuk och hur dekorationen ska se ut, ja det bestämmer du helt själv! Många kulor i granen och girlanger, det är helt upp till dig och din kreativitet att bestämma.
Ingredienser
ca 20 bitar
200 g ljus bakchoklad
200 g mörk bakchoklad
2 msk smör
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
bakplåtspapper
1 tub vit kristyr
20 kex stjärnor (gärna snacksstjärnor)
1 burk strössel (gärna dekorationskulor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi748 KJ / 290 kCal
Fett10 g
Salt0.01 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag håller med om storleken på formen. Jag delade mina en gång till efter att ha gjort granform, så att de blev tunnare, då blev det bra
Ida
2020-12-20Hej Ida och alla ni andra som kommenterat storlek på formen. Vi kan bara krypa till korset och be om ursäkt. Vi har skrivit fel storlek. Receptet har nu uppdaterats från 10x15 cm till 20x15 cm. Hoppas kakan smakade gott trots allt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22Håller med om formstorleken. Står det fel? Blir jättetjocka granar om all det ska i en sådan liten form.
Åsa
2020-12-1810x15 cm är väldigt liten form. Vet inte hur ni får ut 20 bitar på det?
Maria
2020-12-13