Lakritsfudge med turkisk peppar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lakritsfudge med turkisk peppar

Lakrits och choklad är en kombo som man antingen älskar eller hatar. Med både mörk och ljus choklad samt sötad kondenserad mjölk får denna lakritsfudge med turkisk peppar en extra god twist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
  2. Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker. 
  3. Hacka eller mortla turkisk peppar. Vänd ner 2/3 i smeten. 
  4. Bred ut smeten i en folieform, ca 10x15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av turkisk peppar. 
  5. Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per fudge på 20 bitar.

Tips

Sikta gärna över lite kakao vid servering.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 100 g ljus mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 1 msk smör
  • 1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl turkisk peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 396 kJ / 95 kCal