Lakritsfudge med turkisk peppar

56
4
Lakritsfudge med turkisk peppar

Lakrits och choklad är en kombo som man antingen älskar eller hatar. Med både mörk och ljus choklad samt sötad kondenserad mjölk får denna lakritsfudge med turkisk peppar en extra god twist.

Lakritsfudge med turkisk peppar

Ingredienser

20 portioner
100 g ljus mjölkchoklad
100 g mörk choklad (70 %)
1 msk smör
1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl turkisk peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per fudge på 20 bitar.

Gör så här

Tips

Sikta gärna över lite kakao vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Anette

2021-12-10

Den stelnar inte, vad gör jag för fel?

Emmy

2020-12-20

Jag tog en hel påse turkisk peppar i smeten. Hade sedan lakritsströssel ovanpå. De blev supergoda!!

Fredrik

2019-12-26

Goda men av ngn anledning så börjar lakritsen "blöda" efter att par dagar... Som om turkiska pepparn lösts upp och bara blir kladd.

Redaktionen ICAse

2020-01-08

Hej Fredrik! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi upplevde samma sak och har därför ändrat att fudgen ska stelna i rumstemperatur. God blir den ju oavsett hur man låter den stelna, eller hur? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 396 KJ / 95 kCal
Fett 5 g
Salt 0.13 g
Kolhydrater 11 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Pizookie
Påsktårta med hallon
Chokladmoussetårta
Glassandwich
Operabakelse
Kladdkakecookies