Lakritsfudge med turkisk peppar
Lakrits och choklad är en kombo som man antingen älskar eller hatar. Med både mörk och ljus choklad samt sötad kondenserad mjölk får denna lakritsfudge med turkisk peppar en extra god twist.
Ingredienser
20 portioner
100 g ljus mjölkchoklad
100 g mörk choklad (70 %)
1 msk smör
1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 dl turkisk peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per fudge på 20 bitar.
Energi396 KJ / 95 kCal
Fett5 g
Salt0.13 g
Kolhydrater11 g
Protein2 g
Kommentarer
Den stelnar inte, vad gör jag för fel?
Anette
2021-12-10Jag tog en hel påse turkisk peppar i smeten. Hade sedan lakritsströssel ovanpå. De blev supergoda!!
Emmy
2020-12-20Goda men av ngn anledning så börjar lakritsen "blöda" efter att par dagar... Som om turkiska pepparn lösts upp och bara blir kladd.
Fredrik
2019-12-26Hej Fredrik! Tack för din kommentar och ursäkta sent svar. Vi upplevde samma sak och har därför ändrat att fudgen ska stelna i rumstemperatur. God blir den ju oavsett hur man låter den stelna, eller hur? Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-08