Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Glass: Vispa grädden.
  2. Häll honung, kondenserad mjölk och vanilj i en bunke och vispa samman. Vänd sedan ner i grädden.
  3. Häll glassmeten i en form och frys den i ca 6 timmar.
  4. Päron: Skär päron rakt över i ca 1/2 cm tjocka skivor, ta bort kärnhuset.
  5. Stek päronskivorna i smör, ingefära, vanilj och lönnsirap tills de blir lite mjuka och karamelliserade. Låt svalna.
  6. Till servering: Skär ett snitt längs med croissanterna. Öppna och lägg in päronskivor, glasskulor och hackad choklad. Pudra florsocker över croissanterna och servera genast.

För alla

Innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria croissanter.
Gör äggfri: välj croissanter utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Vaniljglass
  • 5 dl vispgrädde
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
Ingefära- och vaniljstekta päron
  • 2 fasta päron
  • 2 msk smör
  • 1/2 msk finriven ingefära
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk lönnsirap
Till servering
  • 4 färdiga croissanter
  • 1/2 dl hackad mörk choklad
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4233 kJ / 1011 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer