Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.

Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Ingredienser

4 portioner

Vaniljglass

5 dl  vispgrädde
1/2 dl  flytande honung
1   burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 tsk  vaniljpulver

Ingefära- och vaniljstekta päron

2   fasta päron
2 msk  smör
1/2 msk  finriven ingefära
1/2 tsk  vaniljpulver
2 msk  lönnsirap

Till servering

4   färdiga croissanter
1/2 dl  hackad mörk choklad
florsocker

För alla

Innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria croissanter.
Gör äggfri: välj croissanter utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4233 KJ / 1011 kCal
Fett77 g
Salt1.04 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Päronkaka
Betyg 4 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronspöken
Betyg 2.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grapefruktglass
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga