Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

2
0
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.

Skriv ut
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Ingredienser

4 portioner

Vaniljglass

5 dl
vispgrädde
1/2 dl
flytande honung
1
burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 tsk
vaniljpulver

Ingefära- och vaniljstekta päron

2
fasta päron
2 msk
smör
1/2 msk
finriven ingefära
1/2 tsk
vaniljpulver
2 msk
lönnsirap

Till servering

4
färdiga croissanter
1/2 dl
hackad mörk choklad
-
florsocker

För alla

Innehåller mjölkprotein och laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria croissanter.
Gör äggfri: välj croissanter utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4233 KJ / 1011 kCal
Fett 77 g
Salt 1.04 g
Kolhydrater 61 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept