Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.

Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron

Ingredienser

4 portioner

Vaniljglass

5 dl vispgrädde
1/2 dl flytande honung
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 tsk vaniljpulver

Ingefära- och vaniljstekta päron

2 fasta päron
2 msk smör
1/2 msk finriven ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap

Till servering

4 färdiga croissanter
1/2 dl hackad mörk choklad
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4233 KJ / 1011 kCal
Fett77 g
Salt1.04 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grapefruktglass
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta med jordgubbar och maräng
Betyg 4.9 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonsorbet
Betyg 4.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad croissant med Poms hasselnötskräm
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Dulce kaffeglass
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga