Ice-cream crossiant med ingefärsstekta päron
Glass med croissant är en kanske oväntad kombo. Krämig vaniljglass och frasiga croissanter tillsammans med söta karamelliserade päron kan ju bara bli en smaksuccé. En söt dröm som går åt långt innan glassen hunnit smälta. Till efterrätt, fikastunden eller när som helst faktiskt.
Ingredienser
4 portioner
Vaniljglass
5 dl vispgrädde
1/2 dl flytande honung
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 tsk vaniljpulver
Ingefära- och vaniljstekta päron
2 fasta päron
2 msk smör
1/2 msk finriven ingefära
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk lönnsirap
Till servering
4 färdiga croissanter
1/2 dl hackad mörk choklad
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4233 KJ / 1011 kCal
Fett77 g
Salt1.04 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Kommentarer