Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabb tonfiskpasta med grönt

Ett snabblagat recept på matig och smakrik tonfiskpasta. Du gör pastasalladen av bland annat pasta, broccoli, tomat, citron, kapris, dill och tonfisk. Salladen passar bra att ta med på picknick!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
  2. Skala och hacka rödlöken. Dela tomaterna.
  3. Lägg rödlöken i en skål tillsammans med pressad vitlök, citronskal, citronjuice och olja. Krydda med salt och peppar. Vänd ner tomater, kapris, persilja, dill och tonfisk.
  4. Häll av pastan och broccolin. Blanda med tomat- och tonfiskröran.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.


Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Rör ner lite cottage cheese eller servera med en klick matyoghurt för en krämigare rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pasta (t ex rigatoni)
  • 400 g fryst broccoli
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk kapris
  • 3 msk finstrimlad persilja
  • 2 msk finskuren dill
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan