Snabb tonfiskpasta med grönt
Ett snabblagat recept på matig och smakrik tonfiskpasta. Du gör pastasalladen av bland annat pasta, broccoli, tomat, citron, kapris, dill och tonfisk. Salladen passar bra att ta med på picknick!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
350 g pasta (t ex rigatoni)
400 g fryst broccoli
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1 citron
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk kapris
3 msk finstrimlad persilja
2 msk finskuren dill
2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Tips
Rör ner lite cottage cheese eller servera med en klick matyoghurt för en krämigare rätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Somrigt och friskt.
Lennart
2024-07-02Min citron var alldeles för sur. Minska. Ta en mognare citron.
Åsa
2021-12-06Den här rätten var lätt att laga, trots kryddningen så var det "något" som saknades.
Kerstin
2011-12-12