Snabb smördegspizza med svamp

Betyg 4.7 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Snabb smördegspizza med svamp

Denna snabba vegopizza med champinjoner, vällagrad ost och mascarpone är både enkel och otroligt god! Med färdig smördeg är den dessutom färdig på ett kick. Toppa med tryffelmajo och krasse för krämighet och fräschör!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Snabb smördegspizza med svamp

Ingredienser

4 portioner
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
125 g mascarpone
2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost
250 g champinjoner
2 krm salt

Topping

1 ask smörgåskrasse
1 - 2 krm chiliflakes
2 krm svartpeppar
ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Använde sommarens kantareller och det blev magiskt gott.

    Mikael

  • Gott och snabb att fixa men lite för fet.

    Niloofar

  • Går den att frysa in?

    Yvonne

    Hej Yvonne! Nja, det är inget vi rekommenderar, frasigheten kommer att försvinna så den blir så god då. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Supergott! Passar överallt!

    Lena

  • Fantastiskt gott, brukar göra det som fredagsmys på kvällarna

    Aya

  • Jättesmarrig och smidig att ha som lite plockmat 😊

    Erica

  • Smakar gott. Jag tänker att lägga till räkor och gul lök samt pressas vitlök nästa gång.

    Yosie

  • Supergott! Byter mascarponen mot créme fraîches och pressar i vitlök. Får inte heller plats med så mycket svamp:) Gott att lägga på tunna skivor av salami också.

    Helena

  • Fantastiskt gott, enkelt och snabbt att fixa till. Jag fick dock inte rum med mer än ca 125 g tunt skivade champinjoner. En ny favorit helt klart!

    Göran

  • Så god!!

    Felicia

Näringsvärde per portion

Energi2287 KJ / 546 kCal
Fett45 g
Salt0.89 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g

Testa liknande recept