Snabb pasta med kantareller, bacon & spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Snabb pasta med kantareller, bacon & spenat

En god och enkel vardagsrätt som du lagar på ett kick! Den här krämiga pastarätten innehåller pasta, bacon, kantarellost och färsk spenat. Krydda av med salt och peppar. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta al dente. Stek under tiden bacon. Om du använder fläskkött så låt fettet rinna av på hushållspapper.
  2. Stek spenaten i en halv minut. Häll av pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör ner osten i pastan och häll sedan ner spenat och bacon. Smaka av med salt och peppar. Blanda, servera och njut.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 360 g tagliatelle
  • 2 paket kalkon- eller kycklingbacon (à ca 220 g) alternativt fläskbacon
  • 50 g färsk spenat
  • ca 200 g mjukost med kantarellsmak
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2458 kJ / 584 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept