Snabb mangoglass med kvarg

25
2
Snabb mangoglass med kvarg

En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Snabb mangoglass med kvarg

Ingredienser

4 portioner
250 g
fryst mango
1 dl
färskpressad apelsinjuice
1 dl
vaniljkvarg
1 msk
riven ingefära
1 msk
honung
2 msk
chiafrön
1 krm
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Redaktionen

2017-02-21

Hej Anna! Tack för ditt kreativa namnförslag. Hälsningar Michelle

Anna

2017-02-20

Vad är det som gör det här receptet till nice cream? Nice cream kommer ju ifrån att det är baserat på banan (banana/nana ice cream) och fritt från animaliska produkter och därmed snällt = nice. Det kanske är bättre att kalla den snabbgjord mangoglass eller liknande? MVH Anna

Näringsvärde per portion

Energi 509 KJ / 122 kCal
Fett 2 g
Salt 0.37 g
Kolhydrater 21 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept