Snabb mangoglass med kvarg
En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
250 g fryst mango
1 dl färskpressad apelsinjuice
1 dl vaniljkvarg
1 msk riven ingefära
1 msk honung
2 msk chiafrön
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi509 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.37 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g
Kommentarer
Kalla det inte glass om den inte går att frysa och inte är gjord på grädde. Detta är en väldigt god sorbet, snarare än glass.
Caroline
2024-05-17Hej Anna! Tack för ditt kreativa namnförslag. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-21Vad är det som gör det här receptet till nice cream? Nice cream kommer ju ifrån att det är baserat på banan (banana/nana ice cream) och fritt från animaliska produkter och därmed snällt = nice. Det kanske är bättre att kalla den snabbgjord mangoglass eller liknande? MVH Anna
Anna
2017-02-20