UNDER 15 MIN | Enkel

Snabb mangoglass med kvarg

En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa fryst mango, apelsinjuice, kvarg, ingefära och honung slätt med stavmixer eller i en matberedare. 
  2. Tillsätt chiafrön och salt. Mixa snabbt ihop. Lägg upp i glas och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g fryst mango
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl vaniljkvarg
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 509 kJ / 122 kCal