ÖVER 60 MIN | Medel

Chiasmoothie med sharon

Först ett lager chiapudding med smak av vanilj. Sedan en krämig smoothie med sharon, mango, banan och apelsinjuice. Varför välja, när man kan få två favoriter i en? Snyggt blir det också i glaset – särskilt när du först klär insidan med tunt skivad sharon.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chiapudding: Blanda mandeldryck med kvarg och chiafrön. Låt stå i kylen över natten.
  2. Skär sharonen i tunna skivor. 
  3. Tryck fast skivorna längs kanten på insidan av glasen. 
  4. Fördela chiapuddingen i bottnen av glasen.
  5. Sharonsmoothie: Mixa sharon, mango, banan och apelsinjuice slätt med stavmixer eller i en blender. 
  6. Fördela smoothien över chiapuddingen. Toppa med granola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot tofu eller iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja), Smaksätt ersättningen med vaniljpulver.

Ingredienser

Portioner: 2
Chiapudding
  • 1 dl mandeldryck
  • 1/2 dl vaniljkvarg
  • 2 msk chiafrön
  • 1/2 sharonfrukt
Sharonsmoothie
  • 1 1/2 sharonfrukter
  • 2 dl fryst mango
  • 1/2 skalad banan
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
Topping
  • 4 msk granola

Näringsvärde
Per portion

Energi 1901 kJ / 451 kCal