Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Snabb lasagne

Lasagne är en klassiker som går hem i alla åldrar, prova nu denna variant med kassler som både går snabbt att tillaga och är smakfull. Du smaksätter lasagnen med paprika och peppar innan den avslutningsvis får lite riven stark ost på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kasslern i tunna strimlor.
  3. Sås: Blanda mjölk, crème fraiche och maizena i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning.
  4. Tillsätt hälften av den rivna osten och låt den smälta. Smaksätt såsen med paprikapulver och pepparmix.
  5. Häll en del av såsen på botten i ugnssäkra portionsformar eller i en stor form. Varva sedan lasagneplattor, tomatsås och kassler.
  6. Fördela resten av såsen ovanpå alltsammans och strö till sist på resten av den rivna osten.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med tomatsallad och bröd.

För alla

Gör äggfri: använd lassangeplattor fria från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria lassangeplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, använd en lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut osten eller byt till mjölkproteinfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kassler
Ostsås
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • ca 4 dl riven, stark ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • pepparmix
  • 12 lasagneplattor (välj glutenfria vid glutenintolerans)
  • ca 1 dl tomatsås t ex pastasås Napoli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?