Chokladglass med italienska kex
Gör en egen chokladglass med italienska kex till dessert. Din härligt krämiga glass ger du en ljuvlig smak med hjälp av kakao, kaffe och konjak. Varva glassen med söta savoiardikex i en form och låt den frysa ordentligt före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000
Ingredienser
8 portioner
4 dl vispgrädde
3 msk kakao
1 msk espressokaffepulver
2 äggulor
1 dl florsocker
1 dl kvarg
1 msk konjak
14 savoiardikex (eller stavar av sockerkaka)
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och kvarg.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av grädde och kvarg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer