Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chokladglass med italienska kex

Gör en egen chokladglass med italienska kex till dessert. Din härligt krämiga glass ger du en ljuvlig smak med hjälp av kakao, kaffe och konjak. Varva glassen med söta savoyardikex i en form och låt den frysa ordentligt före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde, kakao och kaffepulver. Vispa det tjockt.
  2. Rör ihop äggulor och florsocker. Rör ner det och kvargn i grädden. Smaksätt med konjak.
  3. Lägg plastfilm på botten och kanterna i en avlång bakform. Varva grädde och kex i formen. Låt den stå i frysen minst 4 timmar.
  4. Skär glassen i skivor. Pudra ev över lite florsocker och kakao.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk kakao
  • 1 msk espressokaffepulver
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kvarg
  • 1 msk konjak
  • 14 savoyardikex (eller stavar av sockerkaka)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?