Nice cream med mango och kokos
Banan, mango och kokos – den här mjölkfria glassen smakar semester! Mixa fryst banan och mango med kokosdryck, honung, agavesirap och mandelsmör. Toppa med favoritbär och strössla med frön. Du kanske har lite banan och mango i frysen redan nu?
Ingredienser
1 portion
1 1/2 dl osockrad kokosdryck
1 fryst banan à ca 150 g (lättast är om den fryses in i skivor)
150 - 200 g fryst mango
2 tsk agavesirap eller steviadroppar
2 tsk flytande honung (byt ut mot agavesirap för vegansk)
2 tsk mandelsmör
Förslag på topping
kokosflarn
frysta eller färska bär
hampafrön
salladsmix
hackade nötter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat exkl topping.
Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1986 KJ / 468 kCal
Fett10 g
Salt0.2 g
Kolhydrater83 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegott, men receptet är snarare för 2-3 portioner.
Thomas
2023-05-01Funkar det bra att göra den i förväg och sen frysa om den?
Elisabet
2019-01-21Hej Elisabet! Det ska gå bra att göra så. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-01-28