Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Blåbärsparfait med sommarbär och havreflarn

Bjud dina gäster på denna storslagna blåbärsparfait! Den lena parfaiten toppas med färska sommarbär, lemon curd och knapriga havreflarn. Den här efterrätt kommer älskas av både stora som små!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner kvargen i äggsmeten.
  2. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll den i en form och täck med plastfolie.
  3. Frys minst 3 timmar.  
  4. Till servering: Servera med bär, lemoncurd och havreflarn.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: kontrollera ingrediensförteckningen på havreflarnen. Bakar du egna välj ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde. Kontrollera ingrediensförteckningen på havreflarnen.
Gör mjölkproteinfri: byt ut vispgrädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera ingrediensförteckningen på havreflarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 250 g blåbärs kvarg
  • 1 1/4 dl vispgrädde
Till servering
  • blåbär
  • hallon
  • lemon curd
  • havreflarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1771 kJ / 422 kCal