Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxfilé under salt täcke

Lätt att tillaga och otroligt god är detta recept på laxfilé under salt täcke. Laxen får sin fräscha men samtidigt perfekta sälta från röran man lägger ovanpå fisken. Serveras med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över saltet.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Hacka dillen.
  4. Blanda crème fraiche och kaviar. Rör i lök- och dillhack och smaka av med citronpeppar.
  5. Klicka blandningen på laxen. Smula sönder brödet och strössla över fisken. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
  6. Till servering: Servera laxen med nykokt färskpotatis och sockerärter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 liten rödlök
  • 1 knippa dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl smörgåskaviar
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 skivor formbröd
Till servering
  • nykokt färskpotatis
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?