Laxfilé under salt täcke
Lätt att tillaga och otroligt god är detta recept på laxfilé under salt täcke. Laxen får sin fräscha men samtidigt perfekta sälta från röran man lägger ovanpå fisken. Serveras med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk salt
1 liten rödlök
1 knippa dill
1 dl crème fraiche
1/2 dl smörgåskaviar
1/2 tsk citronpeppar
2 skivor formbröd
Till servering
nykokt färskpotatis
sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
G-L Hej Alla i släkten från 4 till 80 år gillade den men jag använde kalvfond i stället för kaviar.
Gerd-lis
2022-11-03Jättegod, men jag byter ut laxen till torsk, då jag tycker laxen har så mycket smak i sig ändå! Använder vanligt fryst torskblock som jag delar i fyra bitar.
Kristina
2014-05-05Gott, men jag tog ca dubbelt så mycket creme fraiche och skippade brödet.
Eva
2014-01-03