Laxfilé under salt täcke

14
5
Laxfilé under salt täcke

Lätt att tillaga och otroligt god är detta recept på laxfilé under salt täcke. Laxen får sin fräscha men samtidigt perfekta sälta från röran man lägger ovanpå fisken. Serveras med kokt potatis.

Skriv ut
Laxfilé under salt täcke

Ingredienser

4 portioner
600 g
laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk
salt
1
liten rödlök
1
knippa dill
1 dl
crème fraiche
1/2 dl
smörgåskaviar
1/2 tsk
citronpeppar
2
skivor formbröd

Till servering

nykokt färskpotatis
sockerärtor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Kristina

2014-05-05

Jättegod, men jag byter ut laxen till torsk, då jag tycker laxen har så mycket smak i sig ändå! Använder vanligt fryst torskblock som jag delar i fyra bitar.

Eva

2014-01-03

Gott, men jag tog ca dubbelt så mycket creme fraiche och skippade brödet.

Amanda

2007-01-29

Jättegod och väldigt enkel rätt, jag brukar ta turkisk youghurt istället för créme fraiche det blir jättegott! Och det ska vara två skivor (någon som undrade) bröd.

Testa liknande recept