Smulpaj med blåbär och hasselnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Se till så att pappret går upp på kanterna.
  3. Skär smöret i tärningar. 
  4. Mixa hasselnötterna grovt i en matberedare. Tillsätt socker, vetemjöl, bakpulver och kanel och fortsätt mixa en kort stund. 
  5. Tillsätt smöret och mixa snabbt ihop till en smulig deg.
  6. Tryck ut hälften av degen i botten av formen och jämna till ytan.
  7. Rör ihop blåbär och majsstärkelse. Fördela bären över bottnen. Smula resten av degen över.
  8. Grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter, tills pajen fått en gyllenbrun färg. Låt svalna. 
  9. Skär smulpajen i rutor. Servera gärna med en kula hemgjord Lingonglass.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud ev med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ev grädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg om grädde serveras till.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3 dl hasselnötter
  • 3 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 500 g frysta eller färska blåbär
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1203 kJ / 288 kCal