Smulpaj med blåbär och hasselnötter
![Smulpaj med blåbär och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122002/cf_259/smulpaj_med_blabar_och_hasselnotter.jpg)
Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
![Smulpaj med blåbär och hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_122002/cf_259/smulpaj_med_blabar_och_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
20 portioner
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller färska blåbär
1 msk majsstärkelse
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud ev med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ev grädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg om grädde serveras till.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett19 g
Salt0.23 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!
Anna-lisa
2021-05-25Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.
Golara
2020-08-07Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-07Gott
Yihong
2020-07-26