Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Betyg 3.4 av 5.
150 personer har röstat
7
Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ingredienser

20 portioner
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller färska blåbär
1 msk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
150 personer har röstat

Kommentarer

Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!

Anna-lisa

2021-05-25

Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.

Golara

2020-08-07

Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-08-07

Gott

Yihong

2020-07-26

Näringsvärde per portion

Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett19 g
Salt0.23 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri blåbärspaj
Betyg 4.8 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
857 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rågpannkaka med blåbär och hasselnötter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enkel blåbärsglass
Betyg 4.2 av 5.
166 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knaprig blåbärspaj
Betyg 3.7 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga