Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2015
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud ev med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ev grädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg om grädde serveras till.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna-lisa
2021-05-25Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!
Golara
2020-08-07Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.
Redaktionen ICAse
2020-08-07Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Yihong
2020-07-26Gott