Smulpaj med blåbär och hasselnötter

146
7
Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Smulpaj med blåbär och hasselnötter

Ingredienser

20 portioner
300 g
rumsvarmt smör
3 dl
hasselnötter
3 dl
strösocker
4 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
kanel
500 g
frysta eller färska blåbär
1 msk
majsstärkelse

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och bjud ev med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut ev grädde mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Fri från ägg om grädde serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentarer

Anna-lisa

2021-05-25

Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!

Golara

2020-08-07

Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.

Redaktionen ICAse

2020-08-07

Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Yihong

2020-07-26

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 1203 KJ / 288 kCal
Fett 19 g
Salt 0.23 g
Kolhydrater 26 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept