Bakade päron och blåbär med havrekrisp

15
3
Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Det kan vara knepigt att fixa efterrätt för en, men den här krispiga smulpajen med päron, ingefära och blåbär är perfekt. Blåbär och ingefära är riktiga smakkompisar! Servera gärna med glass eller en klick vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Ingredienser

1 portioner

Havrekrisp

1 dl havregryn
2 msk rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 krm kanel

Fyllning

1 litet päron (gärna conference)
2 dl blåbär
2 tsk strösocker
1 krm vaniljpulver
1 - 2 tsk riven, färsk ingefära

Till servering

glass eller vispad grädde

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, glass alt. grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass alt. grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispad grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Gunnel

2022-03-23

Låter mycket lockande! Ska prova snarast.

Petter

2021-02-12

Väldigt gott. Räckte dock till 3 portioner. :)

Ann

2019-01-08

Riktigt god dessert! Både ingefäran och kanelen gör att smaken får en härlig tvist, inte en missnöjd gom vid middagen.

Näringsvärde per portion

Energi 3007 KJ / 719 kCal
Fett 37 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 86 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden