Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
3
Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Det kan vara knepigt att fixa efterrätt för en, men den här krispiga smulpajen med päron, ingefära och blåbär är perfekt. Blåbär och ingefära är riktiga smakkompisar! Servera gärna med glass eller en klick vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Ingredienser

1 portion

Havrekrisp

1 dl havregryn
2 msk rumsvarmt smör
2 msk strösocker
1 krm kanel

Fyllning

1 litet päron (gärna conference)
2 dl blåbär
2 tsk strösocker
1 krm vaniljpulver
1 - 2 tsk riven, färsk ingefära

Till servering

glass eller vispad grädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Låter mycket lockande! Ska prova snarast.

Gunnel

2022-03-23

Väldigt gott. Räckte dock till 3 portioner. :)

Petter

2021-02-12

Riktigt god dessert! Både ingefäran och kanelen gör att smaken får en härlig tvist, inte en missnöjd gom vid middagen.

Ann

2019-01-08

Näringsvärde per portion

Energi3007 KJ / 719 kCal
Fett37 g
Salt0.4 g
Kolhydrater86 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Blåbärspaj
Betyg 3.9 av 5.
857 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbär med citronzest
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst cheesecakesandwich med blåbär
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Godisremmar med bär
Betyg 4.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga