UNDER 45 MIN | Enkel

Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Det kan vara knepigt att fixa efterrätt för en, men den här krispiga smulpajen med päron, ingefära och blåbär är perfekt. Blåbär och ingefära är riktiga smakkompisar! Servera gärna med glass eller en klick vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krisp: Nyp ihop havregryn, smör, socker och kanel till en smulig deg. Ställ i kylen.
  3. Fyllning: Skala och kärna ur päronet. Skär i små bitar. Blanda med blåbär, socker, vaniljpulver och ingefära. 
  4. Häll blandningen i en liten smord ugnsform (för 1 port) och fördela smuldegen över. Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna lite före servering.
  5. Till servering: Servera med glass eller vispad grädde.

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, glass alt. grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass alt. grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 1
Havrekrisp
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 krm kanel
Fyllning
  • 1 litet päron (gärna conference)
  • 2 dl blåbär
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 - 2 tsk riven, färsk ingefära
Till servering
  • glass eller vispad grädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 3007 kJ / 719 kCal