Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
3
Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Det kan vara knepigt att fixa efterrätt för en, men den här krispiga smulpajen med päron, ingefära och blåbär är perfekt. Blåbär och ingefära är riktiga smakkompisar! Servera gärna med glass eller en klick vispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Bakade päron och blåbär med havrekrisp

Ingredienser

1 portion

Havrekrisp

1 dl  havregryn
2 msk  rumsvarmt smör
2 msk  strösocker
1 krm  kanel

Fyllning

1   litet päron (gärna conference)
2 dl  blåbär
2 tsk  strösocker
1 krm  vaniljpulver
1 - 2 tsk  riven, färsk ingefära

Till servering

glass eller vispad grädde

För alla

Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, glass alt. grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut glass alt. grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med vispad grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Låter mycket lockande! Ska prova snarast.

Gunnel

2022-03-23

Väldigt gott. Räckte dock till 3 portioner. :)

Petter

2021-02-12

Riktigt god dessert! Både ingefäran och kanelen gör att smaken får en härlig tvist, inte en missnöjd gom vid middagen.

Ann

2019-01-08

Näringsvärde per portion

Energi3007 KJ / 719 kCal
Fett37 g
Salt0.4 g
Kolhydrater86 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronspöken
Betyg 2.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbär suprise- Juice med smak av blåbär och tomat
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blåbärspaj
Betyg 3.8 av 5.
774 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fruktsallad med ingefära och stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga