Lingonglass
Gör glass på lingonskörden! Bäst blir den läckert rosa glassen i en glassmaskin, men det går också bra att frysa in smeten i en bunke och röra då och då. Lingonglassen är kalas till en bit blåbärspaj, skogens bär gillar varandra helt enkelt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
2 gelatinblad
2 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
2 dl lingon
5 äggulor
För alla
Fri från gluten.
Gör glutenfri: välj laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Byt ut lingonen mot 15 enbär (för 6 portioner) och få en spännande, kryddig glass. Sila då den avsvalnade glassmeten innan du kör den i glassmaskinen. Följ i övrigt receptet för lingonglassen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1197 KJ / 286 kCal
Fett18 g
Salt0.07 g
Kolhydrater26 g
Protein5 g
Kommentarer