UNDER 30 MIN | Enkel

Granolabakade nektariner

Paj till frukost? Ja, tack! Eller som en hälsosammare dessert. Här bakas nektarinerna med granola i ugnen och blir till en knaprig paj. Servera med yoghurt och honung.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda granola eller müsli, kokoschips, hasselnötter, honung, rapsolja och kanel. 
  3. Lägg nektariner i en oljad ugnsform. Fördela granolablandningen över. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. 
  4. Till servering: Servera gärna med yoghurt och honung.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola eller müsli.
Gör laktosfri: servera med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6-8 portioner
  • 2 dl granola eller müsli
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 msk rapsolja (+ extra till formen)
  • 1 tsk malen kanel
  • 3 - 4 urkärnade, skivade nektariner
Till servering
  • yoghurt
  • honung

Näringsvärde
Per portion

Energi 2033 kJ / 486 kCal