Paj med blåbär och hasselnötssmul

Betyg 3.4 av 5.151 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Paj med blåbär och hasselnötssmul

Ett mer än värdigt sätt att använda blåbärsskörden är att baka denna fantastiska paj med kaneldoftande smuldeg. Hasselnötter bidrar med crunch och smakdjup. Bjud enkelt med en klick vispad grädde – eller varför inte med en kula hemgjord lingonglass?

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Paj med blåbär och hasselnötssmul

Ingredienser

20 portioner
300 g rumsvarmt smör
3 dl hasselnötter
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
500 g frysta eller färska blåbär
1 msk majsstärkelse

Gör så här

00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Bytte ut kanel mot kardemumma, hasselnötter mot 130 g mandelmjöl, och tillsatte lite flingsalt i smuldegen. Blev den godaste blåbärspaj jag någonsin gjort!

    Ida

  • Instämmer med föregående ”talare” - en fantastiskt god paj som räcker till många!

    Anna-lisa

  • Bakar sällan så undrar om man måste använda majsstärkelse, eller kan man byta ut till potatismjöl? Känns onödigt att köpa majsstärkelse enkom för att baka detta recept.

    Golara

    Hej Golara! Det går bra att ta potatismjöl istället för majsstärkelse. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi1203 KJ / 288 kCal
Fett19 g
Salt0.23 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Blåbärspaj - smulpaj med blåbär
    Betyg 4 av 5.923 personer har röstat
    Receptet har 74 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Enkel blåbärsglass
    Betyg 4.2 av 5.169 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfri blåbärspaj
    Betyg 4.8 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knaprig blåbärspaj
    Betyg 3.8 av 5.124 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad