Smörstekt torsk med kantarellsås

I denna ljuvliga fiskrätt bjuder vi på ingredienser som smörstekt torskfilé, kokta haricots verts med rödlök, vinäger och persilja samt smaskig gräddig kantarellsås. God kombination!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014

Ingredienser
4 portioner
Torsk
600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
900 g potatis
Kantarellsås
1 gul lök
1 burk kantareller (à 184 g)
1/2 msk olja
salt
peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
3 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk soja
Haricots verts
150 g haricots verts (bönor)
1 rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:04:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2759 KJ / 661 kCal
Fett29 g
Salt2.04 g
Kolhydrater59 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stEtt toppen recept!
Elin
Väldigt god kantarellsås.
Ulla
Det stod inget om bönor bland ingredienserna
Ebba
Hej Ebba! Det är de gröna bönorna haricots verts vi menar när vi skriver bönor i texten. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
ICA-köket