Smörrebröd med sellerisallad och makrill

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med sellerisallad och makrill

Smakrikt smörrebröd av syrligt äpple, selleri och riven pepparrot. Toppa det grova rågbrödet med sellerisalladen samt varmrökt makrill med smak av peppar. Strö extra dill och pepparrot på toppen, för ett extra snyggt smörrebröd.

Smörrebröd med sellerisallad och makrill

Ingredienser

4 portioner
1/2   syrligt äpple
1   bit rotselleri (à ca 100 g)
3 msk  färsk riven pepparrot (+ extra till garnering)
1 dl  majonnäs
salt
svartpeppar
4   salladsblad (gärna crunchitasallad)
4   skivor grovt, mörkt bröd (gärna danskt rågbröd)
1   förp varmrökt makrill peppar (à ca 200 g)
1/2   kruka dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1709 KJ / 408 kCal
Fett27 g
Salt2.3 g
Kolhydrater22 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Rökt fisk med svamptartar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Makrillmacka med solros
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med rökt makrill och ishavssallad
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Makrill melt med vitlöksfräst spenat och prästost
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk makrill
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga