Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

En lättlagad soppa som mest sköter sig själv på spisen är den här gröna och varma soppan med grönkål. Servera den med ett pocherat ägg i varje tallrik samt ett gott smörrebröd med lax- och pepparrotsröra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grönkålssoppa: Skala och finhacka löken. Fräs den i matfettet och tillsätt den frysta grönkålen och fräs ytterligare 3 min.
  2. Tillsätt buljongen och koka under lock ca 10 minuter. Rör ner vispgrädden i soppan och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan lät.
  3. Pocherade ägg: Koka upp en kastrull med vatten, ättika och salt. Knäck äggen i små koppar och låt dem sedan sakta glida ner i det kokande vattnet. Låt pochera (sjuda) ca 3 minuter. Ta upp äggen med hålslev och lägg dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
  4. Smörrebröd: Skala och strimla löken. Stek i matfettet tills den är mjuk och har fått lite färg.
  5. Skiva brödet. Blanda strimlad lax, smetana och pepparrot till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa brödet med röran från punkt 5, den stekta löken och finhackad persilja. Servera med grönkålssoppan och pocherade ägg.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett samt mjölkfri grädde och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Kockknepet: Virvlande ägg! För att få snyggare pocherade ägg kan man göra en virvel i vattnet med en sked och låta ägget sakta glida ner i virvelns centrum.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönkålssoppa
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • 500 g fryst grönkål
  • 8 dl grönsaksbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
Pocherade ägg
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
Smörrebröd
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 8 skivor rågbröd
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 dl smetana
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3373 kJ / 804 kCal