Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

9
3
Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

En lättlagad soppa som mest sköter sig själv på spisen är den här gröna och varma soppan med grönkål. Servera den med ett pocherat ägg i varje tallrik samt ett gott smörrebröd med lax- och pepparrotsröra.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd

Ingredienser

4 portioner

Grönkålssoppa

1
gul lök
1 1/2 msk
smör eller margarin
500 g
fryst grönkål
8 dl
grönsaksbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
1 dl
vispgrädde
-
salt och peppar

Pocherade ägg

1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 tsk
salt
4
ägg

Smörrebröd

1
gul lök
1/2 msk
smör eller margarin
8
skivor rågbröd
200 g
varmrökt lax
1 dl
smetana
1 msk
riven pepparrot
1/2
kruka persilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett samt mjölkfri grädde och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Kockknepet: Virvlande ägg! För att få snyggare pocherade ägg kan man göra en virvel i vattnet med en sked och låta ägget sakta glida ner i virvelns centrum.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lena

4/5/2020

Gjorde enbart soppan med ett hårdkokt ägg till. Enkel att göra och mycket god, kommer att göra den igen.

Sofia

4/4/2020

Bra på att göra mat.

Weronika

2/5/2012

Soppan var helt okej, men inget jag gör om. Smörrebröden passar bättre som förrätt till annan mat. Ingen höjdare för barnen...

Näringsvärde per portion

Energi 3373 KJ / 804 kCal
Fett 54.3 g
Kolhydrater 38.5 g
Protein 37.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept