Grönkålssoppa med pocherat ägg och smörrebröd
En lättlagad soppa som mest sköter sig själv på spisen är den här gröna och varma soppan med grönkål. Servera den med ett pocherat ägg i varje tallrik samt ett gott smörrebröd med lax- och pepparrotsröra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
Grönkålssoppa
1 gul lök
1 1/2 msk smör eller margarin
500 g fryst grönkål
8 dl grönsaksbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Pocherade ägg
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
4 ägg
Smörrebröd
1 gul lök
1/2 msk smör eller margarin
8 skivor rågbröd
200 g varmrökt lax
1 dl smetana
1 msk riven pepparrot
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett samt mjölkfri grädde och smetana.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Virvlande ägg! För att få snyggare pocherade ägg kan man göra en virvel i vattnet med en sked och låta ägget sakta glida ner i virvelns centrum.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3373 KJ / 804 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater38.5 g
Protein37.9 g
Kommentarer
Gjorde med färsk grönkål och den gick inte att mixa slät. Funderar på om den frysta är mindre seg.
Marianne
2022-12-08Gjorde enbart soppan med ett hårdkokt ägg till. Enkel att göra och mycket god, kommer att göra den igen.
Lena
2020-04-05Bra på att göra mat.
Sofia
2020-04-04