Pascha
Pascha är en polsk kaka som oftast görs vid påsk. Detta är en avancerad rätt som kräver en del förberedelse. Resultatet blir en utsökt god, len och smarrig kaka!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 l filmjölk
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl russin
1 1/2 dl grovhackade hasselnötter
rivet skal från 1 citron
8 gelatinblad
1/2 dl vatten
2 dl svartvinbärsgelé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
vad menas med att filen ska silas i ett dygn? ska jag sila om filen flera gånger i ett dygn eller räcker det med en gång? men det tar väl inte ett helt dygn??
Jenny
2024-04-09Hej Jenny! Den ska stå och rinna av i en sil i ett dygn. Så du behöver inte göra det flera gånger. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-10Smält gelatinet utan vatten. Det blir för mycket vätska annars
Birgitta
2006-05-29Underbart fräsch kaka. Men smält gelatinet utan vatten.
Birgitta
2006-05-29