Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Pascha

Pascha är en polsk kaka som oftast görs vid påsk. Detta är en avancerad rätt som kräver en del förberedelse. Resultatet blir en utsökt god, len och smarrig kaka!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila filmjölken genom ett kaffefilter i ett dygn. Häll bort vasslan.
  2. Rör samman smör, flor- och vaniljsocker till en slät smet. Tillsätt äggulor och rör i filmjölken. Tillsätt grädde, russin, hasselnötter och citronskal.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Ta upp bladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med vattnet. Värm försiktigt tills gelatinet smält. Låt svalna.
  4. Blanda gelatinet med ostkakssmeten och häll i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter (för 10 port). Låt stå i kylen tills den stelnat, minst 2 timmar.
  5. Smält gelén i en kastrull, låt svalna något. Häll gelén försiktigt över kakan. Ställ kakan i kylen och låt gelén stelna.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.

Tips

Om man vill ha en magrare version ersätter man grädden med standardmjölk och tar 2 extra gelatinblad (för 10 port).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 l filmjölk
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • rivet skal från 1 citron
  • 8 gelatinblad
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl svartvinbärsgelé
Lägg till i inköpslistan