Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Drömtårta

En klassisk drömtårta som med hjälp av den krämiga fyllningen och intensiva kakaosmaken smälter i munnen. Väldigt enkel att göra och vacker att servera.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 tårta portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250° C.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
  3. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40cm (för 1 tårta). Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  5. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  6. Bre fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

För alla

Drömrulltårtan är glutenfri men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 1 tårta
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!