Biskvitårta
Varför nöja sig med en liten biskvi när man kan göra en stor biskvitårta? Baka favoritbakelsen i storformat med den klassiska mandelbotten, chokladsmörkrämen och det läckra tunna chokladöverdraget för garanterad succé hos fikagästerna!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
10-12 bitar
Botten
300 g mandelmassa
1 äggvita
Smörkräm
250 g rumstempererat smör
1 äggula
4 msk kakao
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
Topping
100 g mörk choklad (70%)
3/4 tsk neutral rapsolja
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 bitar.
Gör så här
Tips
Vattenbad: sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1981 KJ / 474 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g
Kommentar
Jag upplevde att det blev för lite smörkräm till botten, så jag gjorde en halv omgång till.
Annelie
2024-04-24