Biskvitårta

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Biskvitårta

Varför nöja sig med en liten biskvi när man kan göra en stor biskvitårta? Baka favoritbakelsen i storformat med den klassiska mandelbotten, chokladsmörkrämen och det läckra tunna chokladöverdraget för garanterad succé hos fikagästerna! 

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Biskvitårta

Ingredienser

10-12 bitar

Botten

300 g  mandelmassa
1   äggvita

Smörkräm

250 g  rumstempererat smör
1   äggula
4 msk  kakao
3 dl  florsocker
2 msk  vaniljsocker

Topping

100 g  mörk choklad (70%)
3/4 tsk  neutral rapsolja

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad och byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 bitar.

Gör så här

Tips

Vattenbad: sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jag upplevde att det blev för lite smörkräm till botten, så jag gjorde en halv omgång till.

Annelie

2024-04-24

Näringsvärde per portion

Energi1981 KJ / 474 kCal
Fett33 g
Salt0.4 g
Kolhydrater38 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Mandeltårta med mockagrädde
Betyg 3.1 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Choklad- och jordgubbstårta med mandelgrädde
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta med tranbär
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonbiskvier
Betyg 4.4 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng
Betyg 3.6 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbiskvier
Betyg 3.8 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga