Daimtårta
Varför köpa en färdig daimtårta när du kan gör en egen? Börja med att baka en chokladbotten som får svalna medan du vispar ihop en hemgjord daimglass av grädde, äggulor, socker och en daim förstås. Servera denna frysta dajmglasstårta något tinad och tillsammans med kolasås.
Ingredienser
12 portioner
Till formen
smör
ströbröd eller kokos
Botten
125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Daimglass
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dubbeldaim (à 56 g)
Till garnering
1 daim
1 dl kolasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi21465 KJ / 5128 kCal
Fett336 g
Salt3.68 g
Kolhydrater462 g
Protein61 g
Kommentarer
Jättegod tårta, jag har delat receptet med många personer
Ann-christine
2024-07-16Flera av mina barnbarns favorittårta. Praktiskt att kunna förbereda och ha i frysen inför kalaset. Första gången gjorde jag hemmagjord kolasås, till senaste köpte jag på flaska.
Britt
2024-06-03Ska det inte vara bakpulver i bottnen?
Anneli
2024-05-16Hej Anneli! Nej, inte i det här receptet. Botten blir mer som en brownie än som en tårtbotten. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-16