Varför köpa en färdig daimtårta när du kan gör en egen? Börja med att baka en chokladbotten som får svalna medan du vispar ihop en hemgjord daimglass av grädde, äggulor, socker och en daim förstås. Servera denna frysta dajmglasstårta något tinad och tillsammans med kolasås.
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Kommentarer
Hanna
2022-03-19Vill få lite höjd på tårtan, så om man ska dubbla receptet, hur lång tid i ugnen?
Redaktionen ICAse
2022-03-28Hej Hanna! Vi har dessvärre ej provat att dubblera receptet men kanske skulle rekommendera att ni gör 2 separata istället. Du får gärna höra av dig hur det går om du provar. Lycka till! Hälsningar Michelle
Erika
2021-01-24Väldigt god daimtårta! Jag hade den i frysen i 1v innan vi serverade den. Jag gräddade botten en liten stund extra men den var ändå "dallrig" när jag tog ut den. (I receptet framgår det tyvärr inte hur kakan ska vara när den är klar.) Det gjorde att botten var väldigt kladdig i mitten, men det var bara gott!
Veronika
2020-12-31Hur länge vispar man äggulorna? Får dem inte riktigt ”fluffiga”