Daimtårta

154
11
Daimtårta

Varför köpa en färdig daimtårta när du kan gör en egen? Börja med att baka en chokladbotten som får svalna medan du vispar ihop en hemgjord daimglass av grädde, äggulor, socker och en daim förstås. Servera denna frysta dajmglasstårta något tinad och tillsammans med kolasås.

Daimtårta

Ingredienser

12 portioner

Till formen

smör
ströbröd eller kokos

Botten

125 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Daimglass

3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dubbeldaim (à 56 g)

Till garnering

1 daim
1 dl kolasås

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

154

Kommentarer

Hanna

2022-03-19

Vill få lite höjd på tårtan, så om man ska dubbla receptet, hur lång tid i ugnen?

Redaktionen ICAse

2022-03-28

Hej Hanna! Vi har dessvärre ej provat att dubblera receptet men kanske skulle rekommendera att ni gör 2 separata istället. Du får gärna höra av dig hur det går om du provar. Lycka till! Hälsningar Michelle

Erika

2021-01-24

Väldigt god daimtårta! Jag hade den i frysen i 1v innan vi serverade den. Jag gräddade botten en liten stund extra men den var ändå "dallrig" när jag tog ut den. (I receptet framgår det tyvärr inte hur kakan ska vara när den är klar.) Det gjorde att botten var väldigt kladdig i mitten, men det var bara gott!

Veronika

2020-12-31

Hur länge vispar man äggulorna? Får dem inte riktigt ”fluffiga”

Näringsvärde per portion

Energi 21465 KJ / 5128 kCal
Fett 336 g
Salt 3.68 g
Kolhydrater 462 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Midsommartårta
Mockarutor
Enkel jorgubbstårta
Påsktårta med hallon