Daimtårta

132
10
Daimtårta

Varför köpa en färdig daimtårta när du kan gör en egen? Börja med att baka en chokladbotten som får svalna medan du vispar ihop en hemgjord daimglass av grädde, äggulor, socker och en daim förstås. Servera denna frysta dajmglasstårta något tinad och tillsammans med kolasås.

Skriv ut
Daimtårta

Ingredienser

12 portioner

Till formen

smör
ströbröd eller kokos

Botten

125 g
smör
3
ägg
3 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
6 msk
kakao
2 tsk
vaniljsocker

Daimglass

3 dl
vispgrädde
3
äggulor
3 msk
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1
dubbeldaim (à 56 g)

Till garnering

1
daim
1 dl
kolasås

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

132

Kommentarer

Erika

2021-01-24

Väldigt god daimtårta! Jag hade den i frysen i 1v innan vi serverade den. Jag gräddade botten en liten stund extra men den var ändå "dallrig" när jag tog ut den. (I receptet framgår det tyvärr inte hur kakan ska vara när den är klar.) Det gjorde att botten var väldigt kladdig i mitten, men det var bara gott!

Veronika

2020-12-31

Hur länge vispar man äggulorna? Får dem inte riktigt ”fluffiga”

Anette

2020-12-30

Har gjort denna idag och därmed inte smakat än men... Jag hade ingen form med Avtagbar kant så jag tog en silikon form.. Funkade bra. 👍 Vad jag undrar över är äggvitorna? När jag gör cheesecake utan ost😱 så vispar man äggvitorna oxå och vänder ner i resten. Så det gjorde jag idag med och vi får se hur det blir. Men det resulterade nog i en fastare konsistens.

Näringsvärde per portion

Energi 21465 KJ / 5128 kCal
Fett 336 g
Salt 3.68 g
Kolhydrater 462 g
Protein 61 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept