Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Daimtårta

Varför köpa en färdig daimtårta när du kan gör en egen? Börja med att baka en chokladbotten som får svalna medan du vispar ihop en hemgjord daimglass av grädde, äggulor, socker och en daim förstås. Servera denna frysta dajmglasstårta något tinad och tillsammans med kolasås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 port).
  3. Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret och rör om. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 18 minuter. Låt svalna och ställ kakan i kylen tills den är helt kall.
  4. Daimglass: Vispa grädden. Vispa i en annan bunke ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Hacka daimen och vänd ner i smeten, vänd sist ner den vispade grädden.
  5. Häll smeten över chokladbotten i formen. Ställ formen i frysen 5–6 timmar.
  6. Ta ut daimtårtan ca 15 minuter innan servering.
  7. Till garnering: Garnera med hackad daim och kolasås före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 12
Till formen
  • smör
  • ströbröd eller kokos
Botten
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 90 g)
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
Daimglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dubbeldaim (à 56 g)
Till garnering
  • 1 daim
  • 1 dl kolasås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 21465 kJ / 5128 kCal