Smörkräm

Betyg 3.9 av 5.383 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

En skål med smörkräm på en skärbräda med en smörkniv i.

Ingredienser

2,5 dl
150 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Smörkrämen på 2 1/2 dl räcker till en rulltårta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Byter vaniljsocker mot malen vanilj och det blir så bra

    Elisabeth

  • Bra ❤️

    Kajsa

  • God, det behövs ingen äggula om smöret är tillräckligt mjukt!

    Helena

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett51 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Drömtårta
    Betyg 3.8 av 5.695 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biskvitårta
    Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pascha
    Betyg 2.9 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Selmas festtårta med kolakräm
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rulltårta med citron och vallmofrön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad