Smörkräm

Betyg 3.9 av 5.383 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

En skål med smörkräm på en skärbräda med en smörkniv i.

Ingredienser

2,5 dl
150 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Smörkrämen på 2 1/2 dl räcker till en rulltårta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Byter vaniljsocker mot malen vanilj och det blir så bra

    Elisabeth

  • Bra ❤️

    Kajsa

  • God, det behövs ingen äggula om smöret är tillräckligt mjukt!

    Helena

  • Jättebra👍

    Elisabeth

  • Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?

    Mattias

    Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tips på andra smaksatser på biskvier t ex päron, apelsin, citron... Men iställ t för att doppa dem i choklad vet jag de brukar ha nåt annat ssom " Finnish " ( både gula å gröna ) . Nån som vet hur man gör dem? Kanske fel forum men tacksam för råd å idéer. 🤗

    Ulrika

    Hej Ulrika! Har du kanske sett att man doppar biskvier i candy melt, eller vit choklad som har färgats med livsmedelsfärg anpassat för choklad? Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Kan den spritsas?

    Susanne

    Hej Susanne! Går nog inte att spritsa direkt då är den förmodligen för lös. När den varit i kylskåp en liten stund kan det fungera, men den får inte stå för länge i kyla för då blir den nog för hård för att spritsa. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Den blir jättegod.

    Evy

  • Jättehärlig

    Evy

  • Smaksatte med 2 Msk Päron Cognac, istället för vaniljsocker. Super gott som fyllning till macarons!

    Therese

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett51 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Drömtårta
    Betyg 3.8 av 5.701 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Biskvitårta
    Betyg 4.8 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pascha
    Betyg 2.9 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rulltårta med citron och vallmofrön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Selmas festtårta med kolakräm
    Betyg 3.3 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad