Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

Gör så här
Smörkrämen på 2 1/2 dl räcker till en rulltårta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett51 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein2 g
Kommentarer
10 stByter vaniljsocker mot malen vanilj och det blir så bra
Elisabeth
Bra ❤️
Kajsa
God, det behövs ingen äggula om smöret är tillräckligt mjukt!
Helena
Jättebra👍
Elisabeth
Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?
Mattias
Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Tips på andra smaksatser på biskvier t ex päron, apelsin, citron... Men iställ t för att doppa dem i choklad vet jag de brukar ha nåt annat ssom " Finnish " ( både gula å gröna ) . Nån som vet hur man gör dem? Kanske fel forum men tacksam för råd å idéer. 🤗
Ulrika
Hej Ulrika! Har du kanske sett att man doppar biskvier i candy melt, eller vit choklad som har färgats med livsmedelsfärg anpassat för choklad? Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan den spritsas?
Susanne
Hej Susanne! Går nog inte att spritsa direkt då är den förmodligen för lös. När den varit i kylskåp en liten stund kan det fungera, men den får inte stå för länge i kyla för då blir den nog för hård för att spritsa. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Den blir jättegod.
Evy
Jättehärlig
Evy
Smaksatte med 2 Msk Päron Cognac, istället för vaniljsocker. Super gott som fyllning till macarons!
Therese