Smörig pasta med miso
Laga en krämig pasta med den japanska umamibomben miso som får sällskap av grädde, parmesan, vitlök och mycket svartpeppar. Enkelt, gott och smakrikt – en rätt du måste prova!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (gärna campanelle)
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk mortlad svartpeppar
2 msk misopasta
25 g smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
flingsalt
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggrfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 572 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott. Stekte först champinjoner sen fortsatte med resten av receptet i samma panna. Fyraåringen hemma, en vass kritiker av nya smaker, tyckte det var lagomgott, ett relativt sett mycket högt betyg.
Elin
2024-04-17Jättegod, använde syrad grädde för hade det hemma, blev toppen!
Ellen
2024-03-25Blev väldigt överraskad hur gott detta var! Superlätt att slänga ihop!
Elmer
2023-11-28