Smörig pasta med miso

Laga en krämig pasta med den japanska umamibomben miso som får sällskap av grädde, parmesan, vitlök och mycket svartpeppar. Enkelt, gott och smakrikt – en rätt du måste prova!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (gärna campanelle)
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk mortlad svartpeppar
2 msk misopasta
25 g smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 572 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, slängde i lite sojabönor för att bryta av lite. 2,5 åringen älskade det pastan.
Eva-lotta
2025-03-26Provade att veganisera receptet - succé! Så enkelt att laga men smakar ändå lyxigt. Tillsatte ett paket cannelinibönor efter tips från en tidigare kommentar, passade utmärkt. Vi kommer definitivt göra denna pasta igen.
Hanna
2025-03-24Jag kommer absolut laga igen men då med mindre citron, då den tog över. Annars väldigt gott!
Ann-sofie
2025-03-17