Smörig pasta med miso

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
16
Smörig pasta med miso

Laga en krämig pasta med den japanska umamibomben miso som får sällskap av grädde, parmesan, vitlök och mycket svartpeppar. Enkelt, gott och smakrikt – en rätt du måste prova!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Smörig pasta med miso

Ingredienser

4 portioner
250 g  pasta (gärna campanelle)
2   rivna vitlöksklyftor
2 tsk  mortlad svartpeppar
2 msk  misopasta
25 g  smör
2 1/2 dl  vispgrädde
1 msk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  riven parmesan
flingsalt

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör äggfri: välj äggrfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Stekte först champinjoner sen fortsatte med resten av receptet i samma panna. Fyraåringen hemma, en vass kritiker av nya smaker, tyckte det var lagomgott, ett relativt sett mycket högt betyg.

Elin

2024-04-17

Jättegod, använde syrad grädde för hade det hemma, blev toppen!

Ellen

2024-03-25

Blev väldigt överraskad hur gott detta var! Superlätt att slänga ihop!

Elmer

2023-11-28

Näringsvärde per portion

Energi2395 KJ / 572 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bakad rotselleri med smörstekt mandel
Betyg 2.8 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparris med misosmör
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Savoykål i ugn med parmesan och rostade hasselnötter
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spetskål i ugn med misogrädde
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljglass med misokolasås och sesampuffar
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cavatelli med svartkål, pecorino och valnötter
Betyg 4.2 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga