Smörig pasta med miso
Laga en krämig pasta med den japanska umamibomben miso som får sällskap av grädde, parmesan, vitlök och mycket svartpeppar. Enkelt, gott och smakrikt – en rätt du måste prova!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g pasta (gärna campanelle)
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk mortlad svartpeppar
2 msk misopasta
25 g smör
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl riven parmesan
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2395 KJ / 572 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Testa med smöriga cannellinibönor för en lite mer matig version, passar mycket bra tillsammans med övriga ingredienser.
Måns
2024-11-01Kvalar helt klart in på topp 5 bland vardagsrätter hos alla i familjen. Går snabbt att laga och det funkar att använda créme fraiche om man inte har grädde hemma. Brukar göra extra mycket eftersom receptets mängd för 4 pers är lagom för 3 hos oss.
Kristina
2024-06-30Enkelt, gott och går lätt att variera! Hade senast vegolax i och det passade alldeles utmärkt. Jag trycker gärna till lite extra med smaker; mer vitlök och miso!
Petra
2024-06-19