Smörgåstårta med tillbehör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smörgåstårta med tillbehör

Recept på fantastisk hemgjord smörgåstårta perfekt till fest eller kalas. Du förbereder tårtan någon dag före servering. Du behöver bland annat oliver, vitlök, kvarg, fetaost, ruccola, bröd, salami och parmaskinka. Oemotståndligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 10 bufféportioner.

  1. 1-2 dagar före festen: Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, tomater, oliver, vitlök och 1 dl kvarg med stavmixer. Smaksätt med salt och svartpeppar. Mixa fetaost, resten av kvargen och ruccolasalladen.
  2. Kantskär brödet. Lägg ut 3 skivor. Bred på bönfyllningen. Lägg på 3 brödskivor och bred på ostfyllningen. Avsluta med 3 brödskivor. Täck med plast och låt stå i kylen till festdagen.
  3. 2-3 timmar före servering: Ta bort plasten och bred crème fraiche över hela tårtan och på kanterna. Skala rättikan. Strimla den tunt med ett zestjärn eller skär i tunna strimlor med en kniv. Täck smörgåstårtan med strimlorna. 
  4. Tillbehör: servera med t ex körsbärstomater, oliver, salami, skinka och rökt kött.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg, fetaost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost.

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk svarta bönor (à ca 400 g)
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 1/2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g kvarg
  • 200 g fetaost
  • 2 dl grovhackad ruccolasallad
  • 9 långskivor vitt bröd
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 lång bit rättika (1 lång bit motsvarar ca 200 g)
Tillbehör
  • oliver
  • körsbärstomater
  • tunt skivad salami
  • parma- eller serranoskinka
  • rökt kött
Lägg till i inköpslistan